Toegankelijkheid

Wist je dat ongeveer 20% van alle internetgebruikers afhankelijk is van toegankelijkheidstools om een website of app goed te kunnen gebruiken?

Bij Keistoer bouwen we websites en applicaties voor iedereen. Maar dan ook écht iedereen. Ook voor mensen die niet handig zijn met de computer of geen supersnel internet hebben. En voor mensen die slecht zien of op een andere manier lichamelijk of verstandelijk beperkt zijn. Wat ons betreft moet iedereen jouw website of app kunnen gebruiken zoals deze bedoeld is.

☝️

Ook wettelijk gezien moeten websites en andere digitale hulpmiddelen aan steeds strengere eisen voldoen.

Alles draait om accessibility (ofwel toegankelijkheid): aandacht voor zaken als goede navigatie, gebruiksgemak, duidelijk taalgebruik, enzovoort. Daarnaast vinden we ook usability (gebruiksvriendelijkheid) belangrijk; dat de websites en apps die wij ontwerpen effectief en intuïtief zijn voor jouw doelgroep. Met andere woorden: ze zorgen voor een optimale gebruikerservaring.

Er zijn heel veel technieken die de toegankelijkheid van een website of app vergroten. Zowel technisch als grafisch. Zoals text-to-speech (tekst-naar-spraaksoftware) voor mensen met een visuele beperking of een design geoptimaliseerd voor kleurenblindheid. Wij kennen de mogelijkheden en passen ze waar nodig toe. En daarna testen we het uit, samen met de doelgroep. Want alleen dan weten we zeker dat alles werkt, zoals het bedoeld is.

Cross browser testen - Keistoer Cross browser testen - Keistoer
Contrasterende kleuren zijn ontzettend belangrijk voor mensen met een bepaalde visuele beperking. Contrasterende kleuren zijn ontzettend belangrijk voor mensen met een bepaalde visuele beperking.
Cross browser testen - Keistoer Cross browser testen - Keistoer
Contrasterende kleuren zijn ontzettend belangrijk voor mensen met een bepaalde visuele beperking. Contrasterende kleuren zijn ontzettend belangrijk voor mensen met een bepaalde visuele beperking.
swipe

WCAG 2

Ook wettelijk gezien moeten websites en andere digitale hulpmiddelen aan steeds strengere eisen voldoen. Dat geldt met name voor de communicatiemiddelen van organisaties en overheidsinstellingen. Een serie richtlijnen (WCAG 2) moet de toegankelijkheid van webcontent garanderen.

Blijf op de hoogte

Wil jij op de hoogte blijven op het gebied van toegankelijkheid op het web en andere ontwikkelingen? Abonneer je op onze nieuwsbrief voor maandelijkse updates.

Natuurlijk kennen wij deze richtlijnen. We helpen je graag deze in jouw website of app toe te passen. Alles om te zorgen dat jouw boodschap op een begrijpelijke manier aan je doelgroepen wordt gepresenteerd.


Specifieke eisen?

Heb jij specifieke wensen en eisen op het gebied van toegankelijkheid of bepaalde richtlijnen?

Neem contact op
Toine Vos
Ready... Let’s go! 👋

Klaar om je digitale uitdagingen aan te pakken? Wacht niet langer en schakel onze expertise in!

neem contact op