Ga terug

Coldfusion: specialisten en pioniers

Welkom bij hét Nederlandse ColdFusion bureau. Al sinds 2003 ontwikkelen onze creatieve experts de meest waanzinnige en effectieve applicaties met deze veelzijdige software.

Adobe ColdFusion is gebouwd met Java onder de motorkap en maakt gebruik van Apache Tomcat J2EE. Met ColdFusion kunnen wij in korte tijd zeer geavanceerde webapplicaties ontwikkelen; applicaties met grote toegevoegde waarde die voldoen aan alle denkbare technische en creatieve eisen.

🏎️

"Binnen een mum van tijd heeft Keistoer onze complexe ColdFusion applicatie opgepakt en doorontwikkeld." – Arnd Jan Prause, MusQueteer

Onze ColdFusion developers gebruiken ColdFusion Markup Language (CFML) voor het ontwikkelen van systemen die draaien op zowel Adobe ColdFusion als de open-source variant Lucee. We hebben veel ervaring met CFML-frameworks, zoals CFWheels en ColdBox van Ortus. Daarnaast biedt ons eigen framework de flexibiliteit om aan te sluiten op bestaande applicaties.

Met onze uitgebreide kennis van ColdFusion server en ervaring in ColdFusion hosting, kunnen wij niet alleen applicaties ontwikkelen, maar ook zorgen voor de optimale prestaties en betrouwbaarheid van jouw ColdFusion projecten.

ColdFusion maakt het mogelijk om in korte tijd complexe webapplicaties te ontwikkelen. Met zijn op script en tags gebaseerde benadering en integratie van Java biedt het een snel ontwikkelingsproces, wat vooral waardevol is voor projecten met strakke deadlines.

Ondanks dat ColdFusion misschien minder bekend is dan sommige andere programmeertalen, wordt ColdFusion actief ondersteund en doorontwikkeld door Adobe. Dit geeft ontwikkelaars de zekerheid dat ze kunnen profiteren van nieuwe functies en beveiligingsupdates.

Een van de sterkste punten van ColdFusion is de naadloze integratie met databases. Het maakt het ophalen, bewerken en weergeven van gegevens uit databases efficiënt en gemakkelijk, waardoor het ideaal is voor datagestuurde applicaties.

ColdFusion Markup Language (CFML) is ontworpen met het oog op eenvoud. De op tags gebaseerde syntaxis maakt het gemakkelijk te leren en leesbaar, zelfs voor ontwikkelaars die nieuw zijn in de taal. De script gebaseerde syntaxis heeft daarnaast veel weg van het alom bekende JavaScript.

ColdFusion-applicaties zijn platformonafhankelijk en kunnen zowel op Windows- als op Unix-gebaseerde servers draaien. Dit vergroot de flexibiliteit bij het hosten en implementeren van projecten.

Coldfusion expert - Keistoer Coldfusion expert - Keistoer
In CFML voelen wij ons als een vis in het water. In CFML voelen wij ons als een vis in het water.
Zonder bluf durven we wel te zeggen dat wij in Nederland hét bureau zijn met de grootste bonk ervaring in ColdFusion. Zonder bluf durven we wel te zeggen dat wij in Nederland hét bureau zijn met de grootste bonk ervaring in ColdFusion.
swipe

Onbekend maar uiterst robuust

Hoewel talen als PHP en Python bekendheid genieten onder de meerderheid van programmeurs, geldt dit niet in dezelfde mate voor ColdFusion. Desalniettemin, met een geschiedenis die teruggaat tot 1995 en voortdurende uitbreidingen, verdient ColdFusion serieuze overweging. Deze langdurige aanwezigheid in de ontwikkelingswereld getuigt van zijn duurzaamheid en blijvende relevantie, en benadrukt dat het niet louter een obscure taal is, maar eerder een krachtig instrument met talloze voordelen.

ColdFusion is een krachtige webgebaseerde programmeertaal en ontwikkelingsplatform, oorspronkelijk ontwikkeld door Adobe Systems. Het biedt ontwikkelaars een gestroomlijnde omgeving om dynamische webapplicaties te bouwen en te implementeren. Wat ColdFusion onderscheidt, is de naadloze integratie van op tags gebaseerde programmeertaal met HTML, waardoor de ontwikkeling van complexe webapplicaties toegankelijker wordt. Het platform blinkt uit in het efficiënt verwerken van formulieren, beheren van sessies en integreren met databases.

Nee, ColdFusion is geen open-source technologie. Het is een commercieel product ontwikkeld door Adobe Systems. Dit betekent dat de broncode van ColdFusion niet vrij beschikbaar is voor het publiek en dat gebruikers een licentie moeten aanschaffen om het te gebruiken.

Wel zijn er verschillende open-source alternatieven beschikbaar voor ColdFusion. Een van de bekendste is Lucee. Lucee is onze keuze voor een open-source CFML (ColdFusion Markup Language) engine. Lucee is ontworpen om compatibel te zijn met bestaande ColdFusion-toepassingen en biedt een gratis en open-source platform voor het ontwikkelen van dynamische webapplicaties.

ColdFusion is een actieve technologie met voortdurende ondersteuning en doorontwikkeling door Adobe. Het bedrijf brengt regelmatig updates en nieuwe versies uit, wat getuigt van hun toewijding aan het platform. De recente ontwikkelingen in de technologie benadrukken dat ColdFusion nog steeds een levensvatbare keuze kan zijn voor vele projecten.

Lucee platform is de tegenhanger van Adobe ColdFusion. Het maakt ook gebruik van de CFML taal en heeft dus ook de bijbehorende voordelen. Daarnaast gebruikt Lucee minder resources waardoor het vaak sneller is dan Adobe. Lucee wordt onder andere gebruikt door Nasa, Allianz en Scientific American.


Spring aan boord

Wil je een bestaande ColdFusion-applicatie onderhouden, optimaliseren of vernieuwen? Of heb je technische vragen over ColdFusion?

Let us know!
Toine Vos
Ready... Let’s go! 👋

Klaar om je digitale uitdagingen aan te pakken? Wacht niet langer en schakel onze expertise in!

neem contact op